1. člen – Izjava o varstvu in zbiranju osebnih podatkov

Pet sezona d.o.o. se zavezuje, da bo varoval osebne podatke strank z zbiranjem le nujno potrebnih podatkov o strankah, potrebnih za izpolnitev obveznosti; obvešča stranke o tem, kako uporablja podatke, ki jih zbira, redno daje uporabnikom možnost uporabe njihovih podatkov, vključno z možnostjo odločitve, ali naj se njihovo ime izbriše s seznamov, uporabljenih v tržnih kampanjah. Vsi podatki o strankah se strogo hranijo in so na voljo samo zaposlenim, ki jih potrebujejo. Vsi sedanji in bodoči zaposleni v Pet sezona d.o.o. in poslovni partnerji so odgovorni za spoštovanje načela zasebnosti.

E-poštno trženje (glasilo): Z vašim dovoljenjem vam lahko pošljemo e-pošto o naši trgovini, novih izdelkih in drugih spremembah. Vsak uporabnik ima možnost, da se ob prijavi naroči na naše novice. Če niste registriran uporabnik ali stranka in še vedno želite prejemati naša obvestila, se lahko naročite na naše glasilo, ki se nahaja spodaj desno na sprednji strani. Vsak uporabnik ima možnost kadar koli preklicati naročnino na naše novice, tako da nas kontaktira na info@5sezona.hr

Z izpolnitvijo obrazca ob registraciji ali nakupu na www.disimi.hr obiskovalec in / ali kupec potrdi točnost in popolnost predloženih podatkov, vključno z osebnimi podatki.

2. člen – Soglasje

Ko nam posredujete osebne podatke za registracijo, dokončanje transakcije, potrditev vaše kreditne kartice, naročilo, pogodbo o dobavi ali vračilo kupnine,to pomeni, da soglašate z našim zbiranjem teh podatkov in jih uporabljamo izključno iz tega razloga.

Če vaše osebne podatke potrebujemo zaradi drugega razloga, na primer trženja ali glasila, vas bomo prosili za izrecno dovoljenje ali pa vam bomo dali možnost, da tega ne storite.

Kako lahko umaknem svoje soglasje?

Če si premislite, lahko kadar koli prekličete soglasje, da vas lahko pokličemo, nadaljujemo z zbiranjem, uporabo ali razkritjem vaših podatkov, tako da nas kontaktirate na info@5sezona.hr

3. člen – Razkritje

Vaše osebne podatke lahko razkrijemo samo, če to zahteva zakon ali če kršite naše pogoje poslovanja.

4. člen – Nakup

Gostitelja naše spletne trgovine sta WordPress in WooCommerce, zagotavljajo nam mrežno platformo za e-poslovanje, ki nam omogoča prodajo naših izdelkov in storitev.

Podatki o karticah in osebne varnostne funkcije se ne shranjujejo v WordPressu in WooCommerceu, torej zunaj sistema ISP s certifikatom PBZ Card.

5. člen – Storitve tretjih oseb

Na splošno bodo neodvisni ponudniki storitev, ki jih uporabljamo, zbirali, uporabljali in razkrivali vaše podatke v obsegu, ki je potreben za izvajanje storitve, ki nam jo zagotavljajo.

Vendar pa imajo nekateri tretji ponudniki storitev, kot so plačilne storitve in drugi plačilni obdelovalci, svoje politike zasebnosti v zvezi z informacijami, ki jih potrebujemo za vaše nakupne transakcije.

Za te neodvisne ponudnike storitev vam priporočamo, da preberete njihovo politiko zasebnosti, da boste lahko razumeli, kako bodo ravnali z vašimi osebnimi podatki.

Zlasti upoštevajte, da se nekateri ponudniki lahko nahajajo ali imajo vsebino v drugi jurisdikciji kot vi ali mi. Če se torej odločite za nadaljevanje transakcije, ki vključuje storitve tretjega ponudnika storitev, potem lahko za vaše podatke velja zakonodaja jurisdikcije ponudnika storitev ali njegove ugodnosti.

Ko zapustite spletno stran naše trgovine ali ste preusmerjeni na spletno mesto ali aplikacijo tretje osebe, ne uporabljate več te politike zasebnosti ali naših pogojev poslovanja.

Ko kliknete na povezave v naši spletni trgovini, vas lahko zavrnejo z našega spletnega mesta. Nismo odgovorni za politiko zasebnosti drugih spletnih mest in vas spodbujamo k branju njihovih pravilnikov o zasebnosti.

6. člen – Varnost

Da bi zaščitili vaše osebne podatke, bomo sprejeli razumne previdnostne ukrepe in upoštevali najboljše industrijske prakse, da jih ne bomo neprimerno izgubili, zlorabili, dostopali, razkrivali, spreminjali ali uničevali.

Če nam posredujete podatke o kreditni kartici, so podatki šifrirani s tehnologijo Secure Layer (SSL) in shranjeni s šifriranjem AES-256. Spremljamo vse zahteve PCI-DSS in izvajamo dodatne splošno sprejete industrijske standarde.

7. člen – Obvestilo o piškotkih

Da bi zagotovili pravilno delovanje te spletne strani in zagotovili najboljšo možno uporabniško izkušnjo, včasih v vaše naprave shranjujemo majhne podatkovne datoteke, znane kot piškotki. Večina odličnih spletnih mest počne enako. Z nadaljnjim brskanjem in uporabo spletnega mesta www.disimi.si sprejemate uporabo piškotkov.

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki se ob obisku določenega spletnega mesta shrani v vaš računalnik ali mobilno napravo. S piškotki si spletno mesto s časom zapomni vaša dejanja in nastavitve (kot so prijava, jezik, velikost pisave in druge želene nastavitve zaslona), zato jih ni treba vnašati vsakič znova, ko se vrnete na spletno mesto ali brskate po njegovih različnih straneh.

Tu je seznam piškotkov, ki jih uporabljamo:

_session_id, edinstvena oznaka na sejo, WordPressu in WooCommerceu omogoča shranjevanje informacij o vaši seji (priporočilo, ciljna stran itd.);

wordpress in woocommerce, podatki se ne hranijo, potečejo ob polnoči (glede na obiskovalca) naslednjega dne, šteje število obiskov trgovine s strani ene stranke;

košarica, edinstvena oznaka, prisotna dva tedna, vsebuje podatke o vsebini košarice;

_secure_session_id, unikatna oznaka na sejo;

storefront_digest, edinstvena oznaka, nedoločena, če ima trgovina geslo, se uporablja za ugotavljanje, ali ima trenutni obiskovalec dostop

Piškotke lahko nadzirate in/ali brišete po želji. Za več informacij obiščite: aboutcookies.org, Izbrišete lahko vse piškotke, ki so že shranjeni v vašem računalniku, večina nastavitev brskalnika pa vam omogoča, da blokirate njihovo shranjevanje. Če blokirate piškotke, boste morda morali ročno prilagoditi nekatere nastavitve, ki jih želite ob vsakem obisku spletnega mesta, nekatere storitve in funkcije pa morda ne bodo na voljo.

8. člen – Odrasli

Z uporabo te strani potrjujete, da ste polnoletni v državi prebivališča.

Mladoletniki ali odvisniki lahko spletno mesto uporabljajo samo z zakonitim zastopnikom.

9. člen – Spremembe politike zasebnost

Pridržujemo si pravico, da kadar koli spremenimo to politiko zasebnost. Spremembe in pojasnila začnejo veljati takoj po objavi na spletni strani. Če bomo bistveno spremenili to politiko zasebnosti, vas bomo tukaj obvestili, da je posodobljena, tako da ste seznanjeni s tem, katere podatke zbiramo, kako jih uporabljamo in pod kakšnimi pogoji, če sploh, jih uporabljamo in/ali razkrivamo.

Če kupite ali združite našo spletno trgovino z drugim podjetjem, se vaši podatki lahko posredujejo novim lastnikom, da bomo lahko še naprej prodajali izdelek.

VPRAŠANJA IN KONTAKT

Če želite: dostopati do, popraviti, spremeniti ali izbrisati osebne podatke, ki jih imamo o vas, pošljite pritožbo ali če preprosto želite več informacij, nas kontaktirajte na info@5sezona.hr

Izjava o varnosti spletnega plačila

Pri plačevanju v naši spletni trgovini uporabite CorvusPay – napredni sistem za varno sprejemanje plačilnih kartic preko interneta.

CorvusPay zagotavlja popolno zaupnost podatkov vaše kartice od trenutka, ko jih vnesete v plačilni obrazec CorvusPay. Podatki o plačilu se posredujejo šifrirano iz vašega internetnega brskalnika na banko, ki je izdala vašo kartico. Naša trgovina nikoli ne stopi v stik s popolnimi informacijami o vaši plačilni kartici. Prav tako so podatki nedosegljivi celo zaposlenim v sistemu CorvusPay. Izolirano jedro neodvisno prenaša in upravlja občutljive podatke, pri čemer je popolnoma varno.

Obrazec za vnos podatkov o plačilu ima SSL prometno kodo najvišje zanesljivosti. Vsi shranjeni podatki so dodatno zaščiteni s šifriranjem z uporabo kriptografske naprave, ki je certificirana v skladu s standardom nivoja FIPS 140-2. CorvusPay izpolnjuje vse zahteve v zvezi z varnostjo spletnega plačila, ki jo predpisujejo vodilne blagovne znamke kartic, torej deluje v skladu s standardom – PCI DSS Level 1 – najvišjim varnostnim standardom industrije plačilnih kartic. Ko plačujete s karticami, vključenimi v program 3-D Secure, vaša banka poleg veljavnosti same kartice dodatno potrdi vašo identiteto z geslom.

Corvus Info meni, da so vsi zbrani podatki bančna skrivnost in z njimi tako ravna. Informacije se uporabljajo izključno za namene, za katere so namenjene. Vaši občutljivi podatki so popolnoma varni, njegovo zasebnost pa zagotavljajo najsodobnejši varnostni mehanizmi. Zbirajo se le podatki, ki so potrebni za opravljanje dela v skladu s predpisanimi zahtevnimi postopki za spletno plačilo.

Varnostni nadzor in operativni postopki, ki se uporabljajo za našo infrastrukturo, zagotavljajo trenutno zanesljivost sistema CorvusPay. Poleg tega z ohranjanjem strogega nadzora dostopa, rednega spremljanja varnosti in poglobljenih pregledov za preprečevanje ranljivosti omrežja ter načrtovanega izvajanja določb o informacijski varnosti stalno ohranjajo in izboljšujejo raven varnosti sistema z zaščito podatkov vaše kartice.

Hvala, ker uporabljate CorvusPay!

Pogoji nakupa

Ti prodajni pogoji določajo postopek naročanja, plačila, dostave in vračila ali reklamacijo blaga, ponujenega na naši spletni strani. Dobavitelj (prodajalec) je Pet sezona d.o.o. Kupec blaga je obiskovalec spletne trgovine, ki izbere vsaj en izdelek, ga položi v košarico, plača s kreditno kartico, e-bančništvom, bančnim nakazilom (položnico) pri banki in naročilo pošlje prodajalcu ali pošlje naročilo in artikel plača z gotovino ob dostavi).

Preko spletne trgovine www.disimi.si je kupcu omogočen nakup vseh izdelkov, ki so na spletnem mestu prodajalca.

Cene vključujejo DDV.

Valuta je EURO (eur.).

Pet sezona d.o.o, Bencekovićeva 19, 10000 Zagreb, OIB 92340440640 je lastnik spletnega mesta www.disimi.si

Naročanje

Naročanje blaga je možno 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Blago je naročeno v elektronski obliki. Če prodajalec ne more dostaviti vseh naročenih artiklov, bo dostavil tiste, ki jih lahko, o datumu dostave ostalih pa bo kupca obvestil pisno po elektronski pošti. Kupec lahko sprejme ali prekliče dostavo preostalih artiklov.

Pogoji dostave

Dostava blaga se opravi s hitro dostavo v roku 5-7 delovnih dni. Uporabnik bo o načinu dostave obveščen ob elektronskem naročilu blaga. Če blago ni na voljo, bo prodajalec kupca (pisno ali po telefonu) obvestil o možnem roku dostave. Kupec lahko nato sprejme nov rok dobave ali naročilo prekliče. Če se kupec odloči za preklic naročila, mu prodajalec vrne denar najpozneje v 30 dneh po zamudi. Kupec je ob prevzemu blaga dolžan preveriti morebitno škodo in ga takoj prijaviti dostavljavcu, ki je blago dostavil.

Ostali pogoji dostave

Izdelki bodo pakirani tako, da jih ne bo mogoče poškodovati z običajnim ravnanjem med prevozom. Kupec je ob prevzemu izdelka dolžan preveriti morebitno škodo in o tem takoj obvestiti dostavljavca, ki je blago dostavil.

Strošek dostave

Dostava na naslov

Poštnina za naročila do 50,00 eur je 6 eur, za naročila nad 50,00 eur pa je treba izbrati možnost “Brezplačna dostava nad 50 eur”

Vračila in reklamacije

Ti pogoji in posamezni prodajni pogoji, navedeni v informacijah o določenih izdelkih, predstavljajo ponudbo podjetja Pet sezona d.o.o. za sklenitev pogodbe, ki jo uporabnik kot kupec s svojo registracijo, sklenitvijo naročila ali drugače določeno s temi pogoji sprejme, kar velja za sklenjeno pogodbo med uporabnikom in Pet sezona d.o.o., in v skladu s prodajnimi pogoji, določenimi v teh pogojih.

Predmet in komercialni namen pogodbe je nakup izbranega izdelka ali storitve prek podjetja Pet sezona d.o.o. spletne trgovine s plačilom ustrezne provizije – cene tega izdelka ali storitve. Pogodba se sklene s pomočjo komunikacije na daljavo (pogodba, sklenjena na daljavo). Pogodba začne veljati in je zavezujoča od trenutka, ko uporabnik sprejme ponudbo podjetja Pet sezona d.o.o. z izbiro plačila in dokončanjem transakcije (ki vključuje plačilo storitve), pri čemer se šteje, da je bila sklenjena pogodba med Pet Sezona d.o.o. in uporabnikom kot stranko.

Uporabnik lahko enostransko odpove pogodbo v 14 (štirinajstih) dneh brez obrazložitve.

Da lahko uporabnik uveljavlja pravico do enostranske odpovedi pogodbe, mora obvestiti Pet sezona d.o.o. o svoji odločitvi o enostranski odpovedi sporazuma pred iztekom roka z nedvoumno izjavo, po elektronski pošti na info@5sezona.hr, v katerem navede svoje ime, naslov, telefonsko številko, številko faksa ali elektronski naslov.

Rok za enostransko odpoved pogodbe je 14 (štirinajst) dni od dneva, ko uporabnik ali tretja oseba, ki jo določi uporabnik, ki ni prevoznik, odda blago, za katero velja pogodba, ali v primeru storitve od sklenitve pogodbe.

Če uporabnik enostransko odpove pogodbo, se mu bo prejeti denar, vključno s stroški dostave, vrnil brez odlašanja in najkasneje v 14 (štirinajstih) dneh od datuma, ko Pet sezona d.o.o. prejme odločitev uporabnika za enostransko prekinitev pogodbe, razen če je uporabnik izbral drugo vrsto dostave, ki ni najcenejša standardna dostava. Vračilo bo izvedeno na enak način, kot je uporabnik plačal. V primeru, da se uporabnik na drug način dogovori za vračilo vplačanega zneska, v zvezi z vračilom ne nosi nobenih stroškov. Vračilo kupnine lahko Pet sezona d.o.o. izvrši šele potem, ko mu je bilo blago vrnjeno.

Uporabnik je dolžan blago dostaviti ali poslati na naslov Pet sezona d.o.o., 8250 Brežice, adresa Ulica stare pravde 34, 8250 Brežice, brez nepotrebnega odlašanja, v vsakem primeru pa najkasneje v 14 (štirinajstih) dneh od dneva, ko je podjetju Pet sezona d.o.o. poslal sklep o enostranski odpovedi sporazuma. Neposredne stroške vračila blaga mora nositi uporabnik. Uporabnika prosimo, da pred odpovedjo pogodbe pošlje e-pošto na administrator1@5sezona.hr, da mu razložimo postopek vračila blaga.

V primeru zamenjave blaga je uporabnik dolžan blago predati ali poslati na naslov Pet sezona d.o.o., 8250 Brežice, adresa Ulica stare pravde 34, 8250 Brežice. Neposredne stroške vračila blaga mora nositi uporabnik. Po prejemu blaga, ki ga je treba zamenjati, Pet sezona d.o.o. pošiljko pošlje na lastne stroške. Uporabnika prosimo, da se pred zamenjavo blaga obrne na info@5sezona.hr, da mu razloži postopek vračila blaga.

Uporabnik je odgovoren za kakršno koli okvaro blaga, ki je posledica ravnanja z blagom, razen tiste, ki je bila potrebna za določitev narave, lastnosti in funkcionalnosti blaga.

Če se je na zahtevo uporabnika izvajanje storitve začelo v obdobju za enostransko odpoved pogodbe, je uporabnik dolžan Pet sezona d.o.o. plačati znesek, sorazmeren s tem, kar je bilo dostavljeno do trenutka, ko je uporabnik obvestil Pet Sezona d.o.o. o enostranski odpovedi sporazuma.

V primeru stvarnih napak je prodajalec odgovoren za stvarne napake predmetov, ki jih prodaja na svoji spletni strani v skladu s pozitivnimi predpisi, zlasti Zakonom o obligacijskih razmerjih Republike Slovenije.

Šteje se, da izdelki, ki jih je stranka pravilno prejela, niso imeli vidne napake.

Če ima izdelek skrito napako (npr. Izdelek je pokvarjen, poškodovan zaradi transporta ali neustreznega skladiščenja), ki jo kupec ugotovi po odprtju izdelka, ne da bi izdelek uporabil ali dal v obratovanje, ima kupec pravico do enostranske odpovedi pogodbe in vračila kupnine, zamenjavo izdelka, odpravo napake ali znižanje cene.

Zaščita strank

Pri plačevanju v naši spletni trgovini uporabite CorvusPay – napreden sistem za varen sprejem plačilnih kartic prek interneta. CorvusPay zagotavlja popolno zaupnost podatkov vaše kartice od trenutka, ko jih vnesete v plačilni obrazec CorvusPay. Podatki o plačilu se šifrirano posredujejo iz vašega spletnega brskalnika banki, ki je izdala vašo kartico. Naša trgovina nikoli ne pride v stik s popolnimi podatki o vaši plačilni kartici. Podatki so nedostopni tudi zaposlenim v sistemu CorvusPay. Izolirano jedro neodvisno prenaša in upravlja občutljive podatke, pri čemer je popolnoma varno.

Obrazec za vnos podatkov o plačilu ima SSL transportno kodo najvišje zanesljivosti. Vsi shranjeni podatki so dodatno zaščiteni s šifriranjem z uporabo kriptografske naprave, certificirane po standardu FIPS 140-2 Level 3. CorvusPay izpolnjuje vse zahteve glede varnosti spletnih plačil, ki jih predpisujejo vodilne blagovne znamke kartic, torej deluje v skladu s standardom – PCI DSS Level 1 – najvišjim varnostnim standardom industrije plačilnih kartic. Pri plačevanju s karticami, vključenimi v program 3-D Secure, vaša banka poleg veljavnosti same kartice dodatno potrdi vašo identiteto z žetonom ali geslom.

Corvus Info vse zbrane informacije šteje za bančno skrivnost in jih tako tudi obravnava. Informacije se uporabljajo izključno za namene, za katere so namenjene. Vaši občutljivi podatki so popolnoma varni, njihovo zasebnost pa zagotavljajo najsodobnejši varnostni mehanizmi. Zbirajo se samo podatki, potrebni za izvedbo del v skladu s predpisanimi zahtevnimi postopki za spletno plačilo.

Varnostni nadzor in operativni postopki, ki se uporabljajo za našo infrastrukturo, zagotavljajo trenutno zanesljivost sistema CorvusPay. Poleg tega z ohranjanjem strogega nadzora dostopa, rednim nadzorom varnosti in poglobljenimi pregledi za preprečevanje ranljivosti omrežja ter načrtovanim izvajanjem določb o varnosti informacij trajno vzdržujejo in izboljšujejo raven varnosti sistema z zaščito podatkov vaše kartice.

Potrdilo naročila

Kupec bo po nakupu po elektronski pošti prejel obvestilo o potrditvi naročila, ki vsebuje vse zakonsko določene podrobnosti.

PET SEZONA d.o.o.

BENCEKOVIĆEVA 19

10000 ZAGREB

OIB: 92340440640

TEL: +385217847631

EMAIL: info@5sezona.hr